Suroviny:
1 tekvica hokaido, 2 stredne veľké zemiaky, 2 stúčky cesnaku, 1 cibuľa alebo šalotka, 3 plátky prosciutto, olivový olej, maslo, muškátový orech smotana na varenie, kyslá smotana, soľ, čierne korenie,
Suroviny na ozdobenie:
tekvicové jadierka, koriander alebo jarná cibuľka, tekvicový olej
Postup:
Očistíme si všetky potrebné suroviny. V hrci si na olivovom oleji predsmažíme cibulu. Zemiaky a hokaido tekvicu si nakrájame na malé kocky (pre rýchlejšie uvarenie) a pridáme do hrnca. Zalejeme zeleninovým vývarom (alternatíva je aj čistá voda) Pridáme soľ, čierne korenie celé a cesnak. Necháme cca 15 minút variť. Uvarenú zmes rozmixujeme. Dodáme smetanu na varenie, kyslú smotanu, muškátový orech. Po odstavení varu polievku zahustíme maslom (zároveň pridáme polievke krásny sklenitý vzhľad).
Na dozdobenie si na panvičke osmažime prossciutto nakrájané na malé rezančeky a spolu s praženými jadierkami. My sme na dozdobenie použili aj jarnú cibulku a tekvicový olej.
Želám dobrú chuť!
Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].
Chceš vědět, když varimeskatkou přidá nový blog?
Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.