Pojď ballit!

Koš a míč, to jediné potřebujete, abyste mohli hrát basketbal!

Milujeme basketbal a na streetbalové scéně působíme od roku 2009. Vše začalo, když jsme stali čerstvými držteli občanek. Tehdy jsme se scházeli proste jen na hřišti. Po pár letech nás ale napadlo, že bychom z naší party mohli udělat něco oficiálnějšího, a tak to začalo.

Jsme zlínská streetbalová komunita, která je postavená na jednoduché myšlence. Sport přece není jen o vítězství, je to o rozvíjení přátelství a hlavně, musíte se tím bavit.

Každý rok pořádáme streetbalový turnaj a tyto události nazýváme Ballin’ Volumes.

Snažíme se streetball propagovat jako součást širší kultury, do níž zapadá nejenom sport, ale i hudba, tanec, a taky street-art. Už od počátku pořádáme afterparty s DJs, kteří hrají různé žánry hip-hopu.

Letos proběhne Ballin’ vol. 9. Bude 28.7 znovu na platformě 14|15 BAŤOVA INSTITUTU. Pořádáme tři turnaje- 3 na 3 do 18 let pro holky i kluky a jedinečný Ballin' 5 na 5 určený zejména amatérským sportovcům. Tradičně program doprovodí dovednostní soutěže o hodnotné ceny. Jsou to soutěž ve smečování Doller Slam Dunk, soutěž v trojkách a nově také kolektivní dovednostní soutěž. Vítěz Slam Dunku si například odnese 10 000,-!

Celý den bude v souladu s myšlenkou, že ve zdravém těle žije zdravý duch! Novinkou bude letos Fyzio-stan, kde budou hráči moci využít služeb fyzioterapeuta. Zakládáme si ale také na dobrém jídle a proto pro hráče i diváky připravuje náš cateringový tým menu speciálně upravené pro sportovce.

Celý den budou v rámci našeho nového projektu Dýchej pro street představovány sporty, které lze provozovat na ulici bez nákladného finančního vybavení. Kromě streetbalu jsou to sporty jako kalisthenika, parkour, streetdance, ale i scootering, atd.

Afterparty se třemi hip-hopovýmy koncerty budou probíhat od 21:00 v Infinity Coffee and Coctail Baru a rozhodně se je na co těšit!

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu
V době, ve které celý svět ovládají technologie, děti ani neví, jaké to je, jen tak jít na hřiště a s někým si třeba zaházet na koš. Proto jsme tu my a pomocí ne příliš tradičních sportů chceme vrátit pohyb a energii do ulic!

Chceš vědět, když dychejprostreet přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.