28.5.2018 09:53

Klobáskové BBQ

Keď manžel v rámci nákupov na víkendovú grilovačku prinesie kopu klobás (slúži mu ku cti, že vybral zodpovedne s vyšším podielom mäsa :-), treba sa zamyslieť čo s nimi.

Pretože klobásy sú síce fajn, a v zásade ich okrem vegetariánov má každý rád, ale nedá sa čakať, že nimi oslníte, keď ich len tak hodíte na gril.

Poďme to skúsiť trochu inak :-)

Pokus č. 1.

Klobásové špízy

Potrebujeme: zaúdená klobása, ananás, červená cibuľa, huby, paprika, ananásová šťava, bbq omáčka

Kolieska klobásy, menšie huby, nakrájanú papriku, mesiačiky cibule a ananás striedavo napichujeme na ihlice (špajle). Klobásu a ananás v najväčšom zastúpení :-) je to prekvapivá, ale skvelá kombinácia. Počas grilovania potierame marinádou (2 diely hotovej bbq omáčky, 1 diel ananásovej šťavy).

Pokus č. 2

Hot-dogy

Potrebujeme: menšie klobásy (my sme mali syrové a mix), bagetky, rukolu, horčicu, kečup, majonézu - podľa chuti, cibuľka, sterilizované aj čerstvé uhorky, rajčiny, prípadne iná zelenina (kapusta....)

Bagetky rozrežeme, jednu stranu na reze potrieme kečupom, jednu horčicou, vystelieme rukolou, pridáme plátky uhoriek, rajčín, cibuľky a na záver vložíme ugrilované klobásky.

Úspech zaručený najmä u detí , dokonca zaznelo, že by sme ich mohli predávať aj na street food festivale :-)

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu

Chceš vědět, když ela_vajdova přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.

Další články autora

Zobrazit všechny
30.5.2018 14:01
Čas na pizzu