29.3.2018 21:49

Matrix

Myseľ umelca žije vo svojom vlastnom Matrixe. Umelec je tak trochu ako autista.

Výnimočná predstavivosť, uzavretie sa do svojho sveta a schopnosť vnímať to, čo bežní ľudia nedokážu. Stavím sa, že ešte netušíte, o čom naozaj idem písať...

Než sa k tomu dostanem, idem si naliať pohárik vodky. Sedmička v akcii za päť devätdesiat-deväť je ku*va dobrý obchod. Pár eur a blog razom dostáva iný rozmer. Ale o mojom alkoholizme teraz nechcem písať. Radšej sa vrátim úplne na začiatok. Ako malý chlapec som často trpel nočnými morami. Bubáci pod posteľou, v skrini, zlodeji a príšery, čo ma sledovali cez okno a čakali na vhodnú chvíľu pre vpád do izby. Viem, nereálne, úsmevné.

Ale mal som vtedy len pár rokov. Zaspával som s plačom a pri zapnutom svetle. Bolo to ale niečo, čo ma formovalo. Predstavivosť bola na maxime a pomáhala mi celý doterajší život pri písaní úspešných poviedok, básní a rôznych iných textov. Správny strach u detí je dobrý pre ich mentálny rozvoj a robí z nich umelcov. Dáva im dušu.

Častokrát robia rodičia chybu, že sa snažia svoje deti ochrániť pred všetkými ,,bubákmi pod posteľou", no svet tak môže prísť o toľko krásnych diel. Toľko kníh, obrazov, piesní...

Človek bez démonov prežije obyčajný život. Možno bude šťastný, ale stále bude iba obyčajný. A tomuto svetu, ďalším generáciám neprinesie nič.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu
Myseľ umelca žije vo svojom vlastnom Matrixe...

Chceš vědět, když Martin Bean přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.