nenimozne s01e01

Ak dovolíš mať pod sebou neschopného, neschopný si Ty.

Dlhé roky som pracoval na maximum na pozíciach, aby som sa dostal na terajšiu. Chodil do práce skoro ráno, neskoro večer odchádzal. V posteli rozmýšľam, čo zajtra. Ako najlepšie vyriešiť všetky prípady. Dovolenka na telefóne, mailoch.

Mám vlastné oddelenie. Ľudí v ňom som však zdedil. Neospravedlňujem to. Snažím sa s nimi pracovať a odovzdávať im skúsenosti, kontakty. Draho vydreté.

Jeden z nás ma veľmi oklamal v dôležitej veci. Zistil som to náhodou. Preveril som to a skutočne to urobil. No nepriznal si to, naopak, do posledného momentu tvrdil svoju verziu. Čo bude nasledovať?

Mali sme pekný pracovný vzťah. Pomáhal mi, pomohol mi, no oklamal. Je mladý. Viem že to urobil preto, lebo ma nechcel sklamať. Chcel to ešte rýchlo zachrániť. Nevyšlo.

Pred klamstvom sa však ešte pár krát predviedol, kedy hovoril nesprávne veci nesprávnemu. V nesprávny čas. Nechcem riešiť...

Od kedy sme si to konfrontovali, už to nie je v kancelárii to isté. Je tichý, nesvoj, trápi sa kvôli tomu. Pravdepodobne to všetkým v space povedal a tak je ticho aj v ňom.

Pred tým než som začal písať tento blog, som si ešte prečítal jeden https://blog.refresher.sk/article/4722/zivot-s-gamblerom

Aj ja by som nerád strácal čas s niekym, kto si to neváži.

Rovnako aj ja sa kvôli tomu trápim. Musí prísť zmena. Nechcem mať v tíme zlú atmosféru kvôli jedincovi. Nechcem aby ma ešte niekto oklamal. Som zodpovedný za výsledky svojho oddelenia. Za ľudí.

Jeden priateľ mi povedal, že ak dovolím mať pod sebou niekoho neschopného, neschopný som ja. A to bude pravda...

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu

Chceš vědět, když nenimozne přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.