Sri Lanka

Tak jak jsem jí zažila já.

Všechno to začalo, že jsme se ve třech domluvili, že poletíme na Sri Lanku. No nakonec z těch 3 lidí bylo 10. Fajn, alespoň bude sranda. Předem jsme si zamluvili jedno ubytování, abychom po příletu něco měli.

Na letišti jsme domluvili nějakýho týpka aby nás tam zavezl. No cesta na naše domluvené ubytování trvala asi tak 6 hodin, kterou jsem totálně zaspala, protože letět s nízkonákladovkou nic moc, moc se tam nevyspíš. Konečně jsme se tam tedy dostali, kde nám majitelka oznámila, že vůbec o ničem neví. Super, takže asi 3 hodiny jsme to tam řešili.

Nakonec jsme se dohodli, že nám připraví 3 pokoje za celkem rozumnou cenu. Tak první dva dny jsme se tak rozkoukávali, prošli si "městečko", těšili se jak si v moři krásně zaplavem. Moře jsme měli hned přes cestu. Jenže na pláži takovej bordel, moře špinavý a vlny, že bych se v nich utopila (nejsem dobrý plavec). Ale tak nejsme másla a stejně pár z nás tam šlo. Poté jsme usoudili, že by to chtělo koupit si nějakou flašku. Našli jsme jediný okénko, ve kterém se prodával alkohol. Kamarádi co tu dříve byli, doporučovali ať si koupíme Arraka. Tak jsme si každý do dvojice koupili jednu flašku a kolu. Koupili kelímky a večer šli popít na pláž. Když nás tam nějací místní zahlédli, nabídli nám, že nám udělají oheň na pláži. No neber to. Takže s kamarádkou jsme vypili celého Arraka, kdo by to byl řekl, že to bude tak silný :D.

Další ráno jsme se rozhodli, že se vydáme z Ambalangody do Hikkaduwy. Opět vlny obří, tak kluci si šli zasurfovat. S kámoškou jsme se rozhodli, že den strávíme na baru. Jedno mojito, druhý. Mezitim tam barman balil brka a povídal. Když poté kluci přišli za náma, daroval mi barman weed, ať si taky ubalim. Tak jsme to tedy ubalili a chutnalo to jako venek. Takže nic moc. Dali jsme jídlo a jeli zase zpět tuktukem.

Večer jsme se domlouvali co budem dělat dál. Měli jsme před sebou ještě přes dva týdny času. Tak jsme se domluvili, že vyrazíme více na jih. Pobalili pár věci, ostatní věci nechali v jednom pokoji a ráno vyrazili. Jeli jsme do Galle, kde nás Srilančani podělali jak na vstupu, tak na tuktuku. Řekli si prostě o víc peněz. Ale ochutnali jsme víc jak 50 čajů, mladý studenti nám dali super masáž. Asi nejlepší v mém životě. Poté jsme dorazili na Mirissu, kde měla být ten večer nějaká párty. Tak jsme dali sprchu a večer jsme vyrazili. No celkem slabá párty, ale my to tam rozjeli slušně. Zpět na naše ubytování jsme šli asi v 5 ráno.

Na Mirisse jsme se celkem poflakovali, jelikož pláž super, moře super, restaurace super. Ale po dvou dnech nás to přestalo bavit a chtěli jsme vidět víc, zažít víc. Tak jsme jeli zpět do Ambalangody, vzali čistý nový věci a hlavně teplejší, jelikož jsme měli v plánu vyrazit do středu země. Do Kandy. Museli jsme vstávat brzy ráno, tak moc brzy, že u nás byla teprve půlnoc. Jeli jsme vlakem do Colomba hrozně dlouho dobu, ale naštěstí jsme seděli a nemuseli stát, takže pohoda. V Colombu jsme nakoupili jídlo. Jídlo ze stánku z ulice asi nejlepší. Sice na to sahaj rukama a daj ti to v papíru s poznámaka ze školy, ale jinak je to výborný. Pak jsme vyrazili dalším vlakem do Kandy. V Kandy jsme se pak rozdělili a že půjdem hledat ubytování. Já vlezla do nějakého domku, kde se zrovna vyučovalo. Tak tady asi ne, ale alespoň jsem si je vyfotila.

Nakonec jsme našli super ubytování. 10 lidí v jednom pokoji, to chceš. 10 lidí na jeden záchod. 8 kluků a 2 holky.

No nic, alespoň se super balkonem a super majitelem, který nám hned řekl, že jeho strýc je polda a jestli nechcem nějakej weed, nebo LSD. Rozhodli jsme se pro weed a že si dáme ještě jednu flašku Arraka. V 10 jak nic. Ikdyž ne všichni pili a hulili.

Ráno jsme půjčili skůtry vyrazili. Nejdříve do nějakého chrámu ( vážně si nepamatuju jejich názvy) a poté do Nuwara Eliya. No pršelo nám jak blázen a moje pláštěnka za 10 kč, nebyla nic moc. Našli jsme super ubytování na kopci se super výhledem. Večer jsme našli nějakou restauraci a šli na jídlo. V místech která nejsou tak turisticky známa, restaurace jsou fiasko. Na jídlo čekáš hodinu až hodinu a půl. Protože když si to jídlo objednáš, tak teprve Srilančani jedou nakoupit ingredience, pak až to začnou vařit. Dle mého úsudku teda. Ráno jsme vyrazili do Národního parku Horton Plains. Strašně předražený, ale příroda super. Dali jsme si okruh, který měl asi 10km. Ale jak říkám, přiroda krásná i vodopád super.

Navštívili jsme i místa jako Lipton's seat, místní trhy, kde jsme nakoupili koření, jako chilli, kari atd.. ALe cesta zpět do Kandy byla velmi vtipná. Vůbec jsme netušili kudy máme jet, ještě jsme vyráželi asi kolem šesté večer. Hned ze začátku cesty nám začalo hrozně pršet, tak půlka- těch srabů si našli ubytování a my- co nejsme z cukru jsme pokračovali dál na skůtrech.

Asi po 10 km jsme potkali nějakýho chlápka, kterej nám řekl, že tudy je to rychlejší ale v noci bychom tam neměli jezdit, jelikož je to silnice přes nějakou přírodní rezervaci a mohlo by se stát, že potkáme slony na cestě. Řekneš si ,,juu, krasní sloníčkové", než si uvědomíš, že to vlastně budou ty divoký sloni a že to nebude žádná sranda asi.

Ale kluci odvážní řekli, že to dáme. Přece jenom byla to nejrychlejší cesta. Takže já celá podělaná strachy jsem celou cestu říkala kamarádovi, co řídil skůtr jak se bojím a že je nechci potkat. No on mi na to odpověděl: ,, Já se taky bojim, taky je nechci potkat" .. super tak to mě moc neuklidnil. Tak si tak jedem dál a najednou do mé helmy narazí netopýr a spadne na silnici. To se fakt může stát jen mě.

Asi tak po 4 hodin na cestách jsme konečně dorazili do Kandy. No sláva.

Pobyt se nám rychle krátil a tak jsme vyrazili zpět na jih- za teplem.

Obešli jsme zase nějaký chrámy, užívali sluníčka a moře. Ubytování jsme měli zase dobré, sice okno bez skla :D ale co, dalo se. Po střeše nám lezli opice. Jeden krásný večer jsem šla do sprchy, když v tom mu kluci zamkli zvenku dveře. Haha jste vtipný no. Když najednou vidím nad záchodem obřího pavouka! Takže okamžitě jsem začla bušit do dvěří ať mi otevřou. Kluci nezájem, asi až po 10 minutách mi otevřeli. Sami se toho pavouka báli. Takže jsme šli večer na párty a byli zvědavý jestli tam ten pavouk ráno ještě bude. Párty byla celkem dobrá, na baru jsem se dala do řeči s místním, který mi pozval na brko. Zeptala jsem se ho, zda může jít i kamarád, odpověděl, že ano. To, co za weed prodávaj turistům je fakt shit. Tohle bylo jak nějakej super silver haze kush. Takže závěrečná párty celkem dobrá.

Celý příští den jsme strávili jen poflakováním se na pláži, nakupováním suvenýrů atd..

Další poslední naše ráno jsme si dopřáli snídani v tý nejdražší restauraci na pláži. A večer nás čekal odlet.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu

Chceš vědět, když Týna Kicítos přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.