30.8.2024 19:00

Záleží vám na vaší bezpečnosti? Vyberte si vhodnou reflexní vestu

Chcete být v určitých okamžicích svého života neviditelní? Možná ano, ale určitě ne při večerní procházce s dětmi, když se vám porouchá auto u silnice nebo jako stavební dělník na rušném staveništi.

Právě tehdy je vaše viditelnost a reflexní vesta důležitá pro vaši bezpečnost. Pořiďte si kvalitní reflexní vestu, abyste byli vidět kdekoli a kdykoli.

Reflexní vesta od A do Z

Pokud jde o bezpečnost a ochranu zdraví, reflexní vesty jsou jedním z nejčastěji zmiňovaných slov. Klasická reflexní vesta je navržena tak, aby svému nositeli zajistila vysokou viditelnost za všech světelných podmínek.

Moderní reflexní vesty nejsou jen praktickými kusy oblečení. K dnešním trendům patří ergonomický design, prodyšné materiály a samozřejmě předepsané normy.

Důležité vlastnosti reflexní vesty

Aby vesta splnila svůj hlavní účel, je pro její maximální svítivost důležitá hustota a velikost reflexních proužků a použité reflexní materiály.

Určitě je důležité, aby byl materiál odolný, prodyšný a zároveň lehký pro pohodlné nošení za každého počasí.

Správná velikost a střih reflexní vesty by neměly omezovat v pohybu, ale zároveň by měly přiléhat k tělu.

Současná nabídka se rozšířila o různé barvy - od klasické oranžové a žluté přes červenou a bílou až po zelenou a modrou -, které doplní vaše firemní barvy.

Reflexní pracovní vesty mají často praktické kapsy na nářadí, mobilní telefony a další drobnosti, ideální pro různé typy pracovních činností.

Reflexní vesta nejen do auta

Reflexní vesty mají své využití na velkém množství pracovních pozic - od stavenišť, přes práce na silnici až po velké průmyslové haly.

Jmenovat můžeme také záchranné složky při zásazích v terénu a na silnicích, skladníky při nakládce a vykládce zboží, lesníky při lesnických pracích nebo pracovníky v komunálních službách (čištění ulic, svoz odpadu a terénní úpravy).

S ohledem na tuto širokou škálu možností jsou přizpůsobeny i typy a varianty reflexních vest pro vaše pracovníky - reflexní vesta se zapínáním na zip nebo suchý zip, s kapsami na mobilní telefon, fleecová reflexní vesta nebo zateplená reflexní vesta, případně alternativa v podobě reflexních pásků.

Tip odborníka: Děti by měly nosit reflexní prvky již od útlého věku, zejména za tmy a za soumraku. Reflexní prvky na oblečení výrazně zvyšují bezpečnost dětí při cestě do školy, na kroužky nebo při hře venku.

Nepodceňujte ochranu zdraví, ať už v práci, nebo v soukromí. Noste reflexní prvky, abyste zůstali v bezpečí. Odborníci na ochranné pracovní oděvy vám poradí s výběrem, protože ani reflexní vesta nemusí být jen žlutá nebo oranžová.

Foto: elements.envato.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když fadam přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.