SoftBank se vrací zpět: Příslib technologií a umělé inteligence

Očekává se, že japonská skupina SoftBank Group v nadcházejícím prvním čtvrtletí oznámí obnovu ziskovosti, která se bude opírat o oživení portfolia technologických akcií její investiční složky

Vision Fund[1]. Tento potenciální návrat následuje po dvou letech ztrát SoftBank, které byly způsobeny poklesem hodnoty portfolia Vision Fund. Aby skupina zlepšila své finanční výsledky, dříve se zbavila významného podílu ve společnosti Alibaba Group Holding.

Očekává se, že japonská skupina SoftBank Group v nadcházejícím prvním čtvrtletí oznámí obnovu ziskovosti, která se bude opírat o oživení portfolia technologických akcií její investiční složky Vision Fund[1]. Tento potenciální návrat následuje po dvou letech ztrát SoftBank, které byly způsobeny poklesem hodnoty portfolia Vision Fund. Aby skupina zlepšila své finanční výsledky, dříve se zbavila významného podílu ve společnosti Alibaba Group Holding.

Tento vzestup by mohl zmírnit tlak na generálního ředitele Masayoshiho Sona, který navzdory průkopnickým investicím do inovativních technologií čelí problémům s některými málo výkonnými podniky. Značný zájem je o potenciální vstup na burzu společnosti Arm, která navrhuje čipy. Pokud bude tento krok úspěšný, nejenže dále posílí finance SoftBank, ale také potvrdí Sonovu pověst vizionářského technologického investora. "Vzhledem k zásadní roli společnosti Arm v oblasti polovodičů je to pro ni i pro širší technologické prostředí monumentální," poznamenal Rolf Bulk ze společnosti New Street Research.

Předpokládaný čistý zisk společnosti SoftBank činí 75 miliard jenů (525 milionů dolarů) za čtvrtletí duben-červen. Nicméně fond Vision zaznamenal pět čtvrtletí ztráty kvůli podpoře společností, které ztratily přízeň trhu.

S rostoucím oceněním technologických společností však optimisticky očekáváme paralelní nárůst ocenění soukromých společností. V tomto čtvrtletí byly zaznamenány zisky společností jako DoorDash a Grab Holdings. Nedávné Sonovo prohlášení o přechodu na "útočný režim", podpořený vývojem v oblasti umělé inteligence, naznačuje budoucí transakce. Současně se SoftBank věnuje automatizaci skladů a investuje do technologické pojišťovny Tractable. Vyhlídka na expanzi společnosti Arm v datových centrech a automobilovém sektoru spolu s růstem tržní kapitalizace společnosti Nvidia, který je poháněn umělou inteligencí, nutí analytiky předpovídat této firmě významný růst[2].

[1,2] Výhledová prohlášení jsou založena na předpokladech a současných očekáváních, která mohou být nepřesná, nebo vycházejí ze současného ekonomického prostředí, které se může změnit. Taková prohlášení nezaručují budoucí výkonnost. Zahrnují rizika a další nejistoty, které je obtížné předvídat. Výsledky se mohou podstatně lišit od výsledků vyjádřených nebo naznačených v jakýchkoli výhledových prohlášeních.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Investago přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.