Mohou Threads dále roztočit akcie společnosti Meta?

Nově spuštěná aplikace Threads společnosti Meta Platforms vyvolává značný rozruch jako potenciální konkurent Twitteru Elona Muska.

Nově spuštěná aplikace Threads společnosti Meta Platforms vyvolává značný rozruch jako potenciální konkurent Twitteru Elona Muska. Během prvních několika hodin přilákala aplikace Threads více než 30 milionů uživatelů, přičemž se očekává, že toto číslo bude vzhledem k integraci aplikace s Instagramem stoupat. Aby však aplikace Threads pozitivně ovlivnila akcie společnosti Meta, které letos již vzrostly o více než 132 %, musí podle vedoucího analytika společnosti Morningstar Aliho Mogharabiho* dojít ke dvěma věcem.

Výkonnost společnosti Meta Platforms, Inc. za 5 let. Zdroj: tradingview.com

Musí přilákat uživatelskou základnu, která bude konkurovat Twitteru, a musí podporovat každodenní zapojení podobné Instagramu a Facebooku.

Nárůst uživatelské základny Threads je již nyní impozantní, ale Meta potřebuje, aby platforma byla dostatečně poutavá pro každodenní používání. Pokud Meta plánuje zpeněžit Threads pomocí reklam, inzerenti budou chtít vidět nárůst uživatelů srovnatelný s 330 miliony aktivních uživatelů měsíčně na Twitteru. Kromě toho se musí zapojení uživatelů na platformě Threads vyrovnat zapojení uživatelů Instagramu a Facebooku, dalších klíčových platforem společnosti Meta. Inzerenti budou mít zájem o vysoký poměr denních a měsíčních uživatelů.

Pokud se Threads podaří prosadit jako klíčový produkt společnosti Meta, zvýší to atraktivitu celého portfolia aplikací společnosti. Značky by mohly zefektivnit své nákupy reklamy tím, že se zaměří na uživatelskou základnu jednoho ekosystému. Výzva však spočívá v přeměně věrných uživatelů Twitteru na pravidelné uživatele Threads, aniž by je zahltili reklamou. [1]

* Minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků.

[1] Výhledová prohlášení jsou založena na předpokladech a současných očekáváních, která mohou být nepřesná, nebo vycházejí ze současného ekonomického prostředí, které se může změnit. Taková prohlášení nejsou zárukou budoucích výsledků. Zahrnují rizika a další nejistoty, které je obtížné předvídat. Výsledky se mohou podstatně lišit od výsledků vyjádřených nebo naznačených v jakýchkoli výhledových prohlášeních.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Investago přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.