Ocenění společnosti Neuralink prudce stoupá v souvislosti s regulačními povoleními a výzvami

Hodnota startupu Elona Muska Neuralink, který se zabývá implantací mozku, se v nedávných soukromých obchodech s akciemi vyšplhala na přibližně 5 miliard dolarů,

a to v důsledku zájmu investorů před schválením jeho testů na lidech ze strany amerických regulačních orgánů. To představuje výrazný nárůst oproti ocenění ve výši téměř 2 miliard dolarů před dvěma lety. Někteří odborníci však předpovídají, že by mohlo trvat nejméně deset let, než společnost svůj mozkový implantát uvede na trh.

Po oznámení o schválení pokusů na lidech společnost Neuralink reagovala na trhu pozitivně a její akcie se soukromě prodávaly s oceněním 7 miliard dolarů. Tyto transakce se týkají prvních podporovatelů a zaměstnanců a nejsou přímým odrazem tržní hodnoty společnosti. Společnost Neuralink, která při svém posledním známém fundraisingu v roce 2021 získala 205 milionů dolarů při ocenění 2 miliardy dolarů, obchoduje s akciemi převážně s menšími investory.

Kritici však ocenění společnosti Neuralink označují za "bláznivé" a odvolávají se na její ranou fázi klinického vývoje. Společnost také čelí výzvám ohledně nakládání s výzkumem na zvířatech, jakož i možného porušení přepravních předpisů týkajících se nebezpečných patogenů. Navzdory těmto překážkám zůstává poptávka po akciích společnosti Neuralink vysoká, protože potenciál Muskova podniku na výrobu mozkových čipů slibuje revoluci v léčbě různých duševních a fyzických zdravotních stavů.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Investago přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.