13.6.2023 12:47

Zdravá, výživná a chutná strava? Vyzkoušejte tyto recepty

Mezi spoustou lidí ještě stále panuje rozšířený mýtus, že zdravé pokrmy nejsou příliš chutné a stojí spoustu peněz.

Jedná se samozřejmě o naprostý nesmysl. V dnešní době totiž existuje bezpočet druhů surovin a receptů, díky nimž ušetříte a ještě posílíte své zdraví. Které musíte zkusit?

Vhodné suroviny

Zdaleka největším problémem je spoléhání se na ultra zpracované potraviny. Ty v současné době zaplavují trh, přičemž obsahují ohromné množství soli, cukru a nevhodných konzervantů. Staráte-li se o své zdraví, vyhledávejte poctivé recepty, které pracují s přirozenými surovinami.

Jasným příkladem je třeba brokolicová polévka, jež se hodí jako lehká večeře před spaním. Daný pokrm je nabitý celou řadou vitamínů i minerálů, díky nimž zlepšíte svou obranyschopnost a posílíte své fyzické i psychické zdraví.

Jestli si chcete dopřát pořádný oběd před fyzickou námahou, potěší vás spíše lasagne recept. Tento geniální pokrm v sobě kombinuje všechny tři důležité makroživiny – bílkoviny, sacharidy a tuky. Co se týče poslední zmíněné látky, opravdu se jí nebojte. Je totiž velmi důležitá pro správnou funkci lidského těla.

Spousta inspirace

Letní období je jako stvořené pro pořádnou grilovačku s rodinou a přáteli. Určitě se nebojte vytvořit opravdové dobroty, jako je třeba domácí kebab. Použijete-li kvalitní suroviny, vážně se nemusíte bát o své trávicí ústrojí. A co víc, potěšíte všechny přítomné. Za zmínku stojí například nová značka Nature's Promise, jež kombinuje sílu přírody a přívětivé ceny.

Jestli vám už došly nápady a potřebujete inspiraci, nezapomeňte si otevřít výše vložené odkazy. Ihned se před vámi objeví stovky zajímavých možností, takže budete mít vystaráno na roky dopředu. Zcela zdarma si vyhledáte jakýkoliv pokrm, na který máte chuť.

TIP: Keto recepty nemusí být jen součástí striktní diety. Dají se zařadit i do běžného zdravého stravování. Vyzkoušejte keto jídelníček!

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Copywriter na plný úvazek!

Chceš vědět, když MoniB přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.