Plán obnovy Adani Group: prodej akcií za 2,6 miliardy dolarů

Dvě indické společnosti ze skupiny Adani Group chtějí prodejem akcií získat dohromady 2,6 miliardy dolarů.

Dochází k tomu po výrazné ztrátě tržní hodnoty, kterou vyvolala negativní zpráva od short-sellera.* Vlajková loď skupiny, společnost Adani Enterprises, hodlá získat 1,6 miliardy dolarů v sekundárním prodeji akcií. Současně společnost Adani Transmission, která se zabývá výrobou elektřiny, plánuje obchod v hodnotě 1 miliardy USD. Oba návrhy vyžadují souhlas akcionářů.

V minulosti musela společnost Adani Enterprises stáhnout plán na získání 2,5 miliardy dolarů od investorů poté, co společnost Hindenburg Research, americký shortseller, obvinila konglomerát z manipulace s trhem. Tato zpráva měla za následek značné ztráty pro společnosti v rámci skupiny Adani, která obvinění popřela.

Po turbulencích na trhu podnikl zakladatel skupiny Gautam Adani a další vedoucí pracovníci kroky k uklidnění investorů, včetně oznámení o předčasném splacení dluhu ve výši přibližně 2,65 miliardy dolarů krytého akciemi Adani. Zajistili také investici ve výši 1,9 miliardy dolarů od společnosti GQG Partners, správce aktiv se sídlem v USA.

Obvinění vyvolala politické a právní důsledky, indické opoziční strany požadovaly vyšetřování a Nejvyšší soud zahájil vyšetřování nepokojů na trhu. Společnosti Adani Enterprises i Adani Transmission plánují získávat finanční prostředky prostřednictvím kvalifikovaných institucionálních umístění, což omezuje prodej domácím investorům. Adani Green Energy, další firma ze skupiny, zvažuje podobný plán, ale rozhodnutí odložila na konec tohoto měsíce.

To je pro dnešek vše a ozvu se opět příští týden. Nezapomeňte nás sledovat na našich sociálních sítích, abyste byli o všem informováni. Přeji Vám mnoho úspěchů na vaší cestě!

* Minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Investago přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.