3.5.2023 12:15

Relaxujte doma jako ve wellness: 5 tipů, jak si vytvořit své vlastní oázu klidu

Stres a uspěchaný životní styl nás často nutí hledat únik do světa relaxace a pohody. Proč ale nevytvořit si svou vlastní wellness oázu přímo doma?

Představujeme 5 tipů, jak si dopřát luxusní relaxaci bez nutnosti opustit váš domov.

Vířivka - královna relaxu

Vířivka je synonymem pro luxusní odpočinek a její instalace do vaší zimní zahrady či na terasu vám umožní užít si hydromasáže kdykoliv budete chtít. Dnes již existuje mnoho variant vířivek, které se snadno přizpůsobí vašim potřebám i prostoru.

Čtěte také: Jak vybrat vířivku?

Domácí sauna

Co takhle za chladných večerů usednout do teplého parního objetí sauny? Domácí sauna je ideálním řešením pro ty, kteří touží po pravidelném prohřátí těla a detoxikaci organismu. Saunu můžete umístnit i na zahradu, pokud máte dostatek místa. Zde se uplatní venkovní modely, zatímco do interiéru využijete kabiny pro jednu či dvě osoby.

Infrasauny

Infrasauny jsou moderním řešením pro ty, kteří si chtějí dopřát soukromé saunování, ale nemají dostatek prostoru pro umístění klasické finské sauny. Díky infračerveným panelům se tělo rychleji prohřeje a účinky na zdraví jsou srovnatelné, ne-li větší než u klasiky. Kabina infasauny se vejde klidně do obývacího pokoje a vy si tak můžete dopřát chvilku klidu a soukromí kdykoliv během dne.

Terasa jako relaxační zóna

Přeměňte svou terasu na místo pro odpočinek a pohodu. Stačí pár lehátek, závěsná houpačka či pohodlné sedací pytle a máte ideální prostor pro čtení knihy nebo relaxaci ve vířivce. Nezapomeňte prostor doplnit o rostliny či vodní prvky, které terasu nejen propojí se zbytkem zahrady, ale pozitivně působí také na lidskou psychiku. Skvělé jsou například jarní rostliny - takový živý plot ze zlatého deště vás svými sytě žlutými květy nabije po zimní šedi.

TIP: Nemáte čas na odpočinek, protože máte plno starostí s úklidem? Povolejte robotické pomocníky! Kromě vysavače nebo sekačky můžete k úklidu přizvat ještě robotické čističe oken. Jak vybrat ten nejlepší se dozvíte tady.

Zimní zahrada - oáza klidu uprostřed domu

Zimní zahrada vám umožní být obklopeni přírodou i v chladných měsících. Pár rostlin, fontánka a místo na meditaci udělají z vaší zimní zahrady místo, kam budete rádi unikat po náročném dni.

Čtěte také: Zimní zahrada - jak ji zařídit, a které rostliny zvolit?

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Copywriter na plný úvazek!

Chceš vědět, když MoniB přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.