Můj vousatý sen

"O mém nedávném snu, který se mi zdál. Týká se cestování časem zpět do místa mého dětství v konstelaci s vděčnými vousatými tvory."

Cestuji časem - vlastně zimní krajinou, až se ocitám ve svém bývalém bydlišti na Kmetské 18. V kuchyni pobývám s agamou vousatou (Agim), která je ve vyhřívaném a osvětleném teráriu.

Působím a žiji v duchu přátelství s kamarádem Agim.  Právě ten se na mě dívá, pozoruje mou reakci a pocity z návratu do dětství - i když v podobě dospělosti.

V kuchyni začíná býti nesnesitelné horko, a tak se rozhodnu, že na chvíli vyvětrám. Otevírám tedy kuchyňské okno. V tu chvíli mě překvapí další agama vousatá, jež čeká venku na parapetě, a tak ji přijímám do svého zázemí.

Znenadání naleznu pod stolem ještě třetí agamu vousatou, přesto mám další prostory, aby tito vděční tvorové přečkali zimní období u mě doma v teple, harmonii a bezpečí.

Těším se, až je budu v teplém jarním, letním a podzimním období slunit a venčit poblíž mého bývalého bydliště, které se jen ve snu zdá býti skutečným a reálným.

Václav Kovalčík, Zlín

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Žiji, tvořím, publikuji, vzpomínám. Doma a na zahradě pěstuji a fotím exotické rostliny, chovám agamu vousatou. Jsem milovníkem přírody, umění, moderny a tradice. Mám rád skvělou společnost a kvalitní mezilidské vztahy.

Chceš vědět, když v.kovalcik přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.