C3.ai vyskočila o 30 % po zveřejnění optimistických výsledků za třetí čtvrtletí

Akciová společnost C3.ai zaznamenala v pátek růst o 30 % poté, co zveřejnila optimistické výsledky za třetí čtvrtletí.

Generální ředitel Thomas Siebel vidí dramatickou změnu nálady a předpokládá, že společnost bude zisková ve fiskálním roce 2024.*

Výkonnost společnosti C3.ai, Inc. od uvedení na burzu. Zdroj: tradingview.com

Společnost C3.ai, poskytovatel umělé inteligence, zaznamenal nižší než očekávanou ztrátu ve výši 6 centů na akcii bez zahrnutí některých položek. Tržby ve výši 66,7 milionu dolarů rovněž překonaly tržní odhady ve výši 64,2 milionu dolarů. Nicméně společnost má nižší ekvivalenty ve výši 790 milionů dolarů, což může znamenat, že spaluje hotovost nezvykle rychlým tempem. Společnost očekává v provozní činnosti mimo GAAP ziskovost ve 4. čtvrtletí, což značí výrazné zlepšení ve srovnání s posledními čtvrtletními trendy.

Generální ředitel Siebel vysvětlil, že na začátku 4. čtvrtletí vidí příznivý vývoj, který pramení ze zlepšeného obchodního optimismu a zvýšeného zájmu o použití řešení C3 AI v různých odvětvích. Analytik společnosti Wedbush Daniel Ives uvedl, že společnost začíná získávat dynamiku při budování významných podnikových příležitostí v rámci své připravované sady inovativních podnikových řešení AI. Společnost očekává ve 4. čtvrtletí tržby v rozmezí 70 až 72 milionů dolarů, což je nad odhady analytiků.

Akciové ceny C3.ai se v současnosti obchodují na 5,5násobku budoucích tržeb, což je obtížné vyhodnotit vzhledem k nejasnému růstu tržeb, protože společnost přechází na cenový model založený na spotřebě. Akcie začaly páteční (3.3.) seanci mohutným býčím cenovým gapem a snadno překonaly rezistenci na úrovni 25,90 USD. Pokud současný sentiment přetrvá, mohl by růstový pohyb zrychlit směrem k nedávnému maximu na úrovni 30,90 USD. [1]

* Minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků

[1] Výhledová prohlášení vycházejí z předpokladů a aktuálních očekávání, které mohou být nepřesné, nebo z aktuálního ekonomického prostředí, které se může změnit. Taková prohlášení nejsou zárukou budoucí výkonnosti. Zahrnují rizika a další nejistoty, které se dají těžko předvídat. Výsledky se mohou podstatně lišit od výsledků vyjádřených nebo implikovaných v jakýchkoli výhledových prohlášeních.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Investago přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.