22.2.2023 13:21

DraftKings se nevzdává a roste dál: výsledky 4. čtvrtletí překonaly očekávání

V pátek (17. 2. 2023) prudce vzrostly akcie společnosti DraftKings (DKNG.US) o více než 15 % poté, co společnost zveřejnila lepší než očekávané finanční výsledky za 4. čtvrtletí a zvýšila svůj výhled

na rok 2023. [1] *

DraftKings vykázal ztrátu 53 centů na akcii při rekordních tržbách 855 milionů USD (80,8% meziroční nárůst), zatímco Wall Street očekávala ztrátu 59 centů na akcii při tržbách 800 milionů USD.* Měsíční počet unikátních hráčů se zvýšil o 31 % a tržby na uživatele vzrostly o 42 %.

Podle GAAP se provozní ztráta snížila o 37 % oproti loňskému roku a dosáhla pouze 27 % příjmů místo předchozích 77 %. Výkonný ředitel a spoluzakladatel společnosti Jason Robins uvedl, že ve čtvrtém čtvrtletí společnost zvýšila tržby o 81 % oproti loňskému roku a dosáhla kladného upraveného zisku EBITDA v říjnu i za celé čtvrtletí. Společnost se zaměří na řízení nákladů, aby urychlila růst upraveného zisku EBITDA, a v období do roku 2023 bude pokračovat v růstu tržeb.

Společnost zvýšila svůj celoroční odhad tržeb na 2,85-3,05 miliardy dolarů, což je střed v souladu s konsensem, protože stále více států legalizuje sportovní sázení. Také čerstvé údaje pocházející z víkendového Super Bowlu naznačují, že by herní průmysl mohl letos zaznamenat 30% nárůst.

*

(zdroj: investing.com)

Analýza společnosti InvestaGO

* Minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků

[1] Výhledová prohlášení vycházejí z předpokladů a aktuálních očekávání, které mohou být nepřesné, nebo z aktuálního ekonomického prostředí, které se může změnit. Taková prohlášení nejsou zárukou budoucí výkonnosti. Zahrnují rizika a další nejistoty, které se dají těžko předvídat. Výsledky se mohou podstatně lišit od výsledků vyjádřených nebo implikovaných v jakýchkoli výhledových prohlášeních.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Investago přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.