Spolupráce Elona Muska s Dogecoin přinesla snížení uhlíkových emisí o 25 procent

Trh se již nějakou dobu těší z trendu udržitelnějšího fungování kryptoměn. Například Ethe-reum, jedna z nejznámějších kryptoměn této kategorie, přešla na mechanismus proof-of-stake,

který výrazně snížil produkci uvolňovaných emisí. Mezi dalšími, kterým se v uplynulém roce podařilo snížit svou uhlíkovou stopu, byl i "miláček" Elona Muska, Doge-coin. Díky pozitivnímu vlivu generálního ředitele Tesly a vývojářů se podařilo snížit jeho uhlíkové emise až o 25 procent.

DOGE si udržuje přednost před Bitcoinem

Miliardář Elon Musk upustil od možnosti platby Bitcoinem při nákupu elektromobilů Tesla právě kvůli jejich vysoké uhlíkové stopě. Na sociální síti Twitter, kterou Musk vlastní od 27. října 2022, uvedl: „Spolupracujeme s vývojáři Doge na zlepšení efektivnosti systémových transakcí. Je to potenciálně slibné.“ Věří, že Dogecoin je pro transakce vhodnější, protože se této kryptoměně podařilo omezit produkci emisí z 1 423 tun v roce 2021 na 1 063 tun v loňském roce. Tento výzkum vytvořila platforma Forex Suggest, která zaznamenala příznivý vývoj kryptoměn a správné směřování k udržitelnějšímu trhu.

Lepší stabilita

DOGE se navíc na medvědím trhu drží mnohem lépe než ostatní kryptoměny. V roce 2023 tak má tendenci vyniknout jako životaschopný finanční nástroj, který je udržitelný a těší se široké podpoře komunity kryptoinvestorů.

Výkonnost Dogecoinu za posledních 5 let. (Zdroj: Investing) *

DOGE na předních příčkách mezi memecoiny

Podle Muska byl Dogecoin vytvořen jako "hloupý vtip", a proto je od svého vzniku označován jako memecoin. Mezi 10 nejlepšími kryptoměnami v této kategorii se umístil na třetím místě, hned za XRP a BNB. Kromě výrazného snížení uhlíkové stopy se mu podařilo překonat ve výkonu svého největšího konkurenta SHIBA INU. Kryptoměna SHIBA INU se spolu s celou svou komunitou v uplynulém roce zaměřila na budování sítě s layer-2 a vývoj metaverse v rámci blockchainových her, které ve zmíněném období rovněž zaznamenaly významný rozmach.

Olívia Lacenová, analytička společnosti Wonderinterest Trading Ltd.

*Minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu

Chceš vědět, když Olivia Lacenova přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.