Manifest abstraktního gifového a videogifového umění

"Aspoň se člověk, jenž smartphonem tvoří gif a videogif abstrakce, nenudí. Vždy přichází výzva vyniknout v obyčejných a neobyčejných věcech."

Vítejme v počítačových a mobilních možnostech pohnout a hýbat abstraktním uměním, i když se někdy zdá být na první pohled nesmyslné, ale přesto skrývá své kouzlo a zajímavosti.

Aspoň se člověk, jenž smartphonem tvoří gif a videogif abstrakce, nenudí. Vždy přichází výzva vyniknout v obyčejných a neobyčejných věcech.

Člověk si tak více všímá kompozic ve svém okolí, jež dovedou zaujmout a překvapit samého tvůrce. Možná je dnešní doba na to připravena, co se týče sledovaností, možná ještě ne.

Abstraktní gifové a videogifové umění je mnohem lepší alternativou než zničehonic čučet do chytrých telefonů. Svědomí naše pracuje v detailech až obřích rozměrech. Nabádá nás jít přes překážky a zavedená dogmata.

To je všechno krásné, ale vždy musí zapracovat vlastní svědomí i autorství. Nelze se dostat do závislostí na chytrých telefonech za každou cenu.

Chce to čas na odpočinek a relaxaci. Žít v interiéru a exteriéru, zajímat se tvůrčím způsobem o své prostředí a okolí - to všechno přináší obvyklá a neobvyklá, abstraktní i fantazijní (gifová a videogifová) tvorba.

A my tvůrci a pozorovatelé tvoříme v dobrém a alternativním stylu pohledy dnešní i budoucí.

Václav Kovalčík a kol., Zlín

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Žiji, tvořím, publikuji, vzpomínám. Doma a na zahradě pěstuji a fotím exotické rostliny, chovám agamu vousatou. Jsem milovníkem přírody, umění, moderny a tradice. Mám rád skvělou společnost a kvalitní mezilidské vztahy.

Chceš vědět, když v.kovalcik přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.