5.12.2022 10:27

Remoska usnadní vaření a ušetří čas

Když se řekne remoska, většina z nás si vybaví kuchyně našich babiček z dob socialismu. Jedná se však o vychytávku, jež dodnes šetří čas stovkám kuchařek napříč domácnostmi.

Co je to remoska?

Remosku můžete znát i pod pojmem pečící pánev, název však může být poněkud zavádějící, neboť remoska není pánví, nýbrž spíše zmenšeninou klasické pečící trouby. I přesto, že své využití nalezla i v zahraničních kuchyních, setkáme se s ní převážně v našem kraji, i díky faktu, že se jedná o ryze český výrobek.

Většina remosek se skládá ze tří částí – ze stojanu vyrobeného z pevné kovové konstrukce, ze samotné pečící nádoby a z poklice s topným tělesem. Původní remosky byly vcelku těžké, dnes se setkáme spíše s jejich odlehčenou variantou, která svým uživatelům nabízí nejen více teplotních programů, ale také možnost grilu či odloženého startu.

Remosku si díky její přenositelnosti můžete vzít prakticky kamkoliv. Chutné a zdravé pokrmy připravíte kdekoliv, kde máte možnost připojení remosky do elektrické sítě. Společnost vám bude dělat na chalupě, při campingu i na dovolených v zahraničí.

Co v remosce připravit?

Remoska uchovává chuť jednotlivých surovin, a tak si vychutnáte plnohodnotné jídlo, ať slané či sladké.

Můžete v ní péct snad všechny druhy masa, zapékané těstoviny, brambory i další zapékané pokrmy, dušenou zeleninu, rýži a další přílohy, či dokonce smažené řízky. V remosce se ale dají péct i koláče, buchty či korpus na dort. Zvládne i rozmrazovat, a tak je ideální náhradou trouby v menší (i větší) kuchyni.

Jak připravit v remosce oblíbená jídla a na co si dát při vaření pozor? To se dozvíte v článku Remoska zkušenost.

Výhody remosky

Jaké jsou tedy její hlavní výhody? V první řadě vcelku nízká pořizovací cena vzhledem k multifunkčnosti remosky, díky které nejen ušetříte na výdajích za elektrickou energii, ale hlavně získáte více volného času pro své záliby a uvaříte jakékoliv jídlo kdekoliv a kdykoliv. Dále nezapomeňte, že jejím zakoupením podpoříte české výrobce a budete šetřit přírodu více než při používání klasické pečící trouby.

Pokud se chcete inspirovat názorem uživatelů, kteří remosku aktivně využívají, neostýchejte si pročíst remoska recenze.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Copywriter na plný úvazek!

Chceš vědět, když MoniB přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.