Můj Agiho sen

"O mém nedávném snu, který se mi zdál. Týká se možná budoucí doby, veterinární péče o Agiho, nebezpečných britských ulic a možná mého konce života pozemského."

Procházím se svým agamákem vousatým Agim britskými ulicemi, protože mu něco je, a tak jdeme na místní veterinu, kde má býti vyšetřen a operován. Ulice jsou bouřlivé, všude zločin a kriminalita! Je to docela velký risk jít se zvířátkem zrovna v tuto noční dobu na veterinu!

Vstupuji do čekárny veterinární kliniky, registrujeme se s Agim na místní recepci. Sympatická anglicky hovořící paní doktorka už mého domácího mazlíčka očekává.

Prohlíží si jej, zjišťuje jeho zdravotní stav. Pak se dozvídám, že bude muset být můj tvoreček skutečně operován, že mám na něj počkat v místní čekárně.

Čas ubíhá dosti dlouho, okolní ulice plné zločinu a násilí. Najednou něco vybuchne, a už je po nás! Je to úplné hulvátství útočit zrovna na veterinu, zrovna když je operován můj Agi! Všude spoušť a mnoho mrtvých; Agi, paní doktorka, personál a já též!

Celý příběh pokračuje tím, že se ocitám v moderním a nádherném bydlišti bílé barvy. Zde bydlí můj tatínek se svými předky a přáteli, a já mám svůj světlý pokoj, kde na mě čeká můj věrný Agi a další čtyři agamy vousaté.

Není zde potřeba žádné terárium, prostředí pokoje ideální též pro plazy a další hodné tvory. Všude světlo a krása. Hranice našeho pozemku a bydliště končí nebeskou vlakovou dráhou. Nic nehlučí, nic nerachotí, žádné emise.

V nebeském sídle a domově přátelství, klid, mír a harmonie pro všechny lidi dobré vůle i domácí mazlíčky.

Václav Kovalčík, Zlín

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Žiji, tvořím, publikuji, vzpomínám. Doma a na zahradě pěstuji a fotím exotické rostliny, chovám agamu vousatou. Jsem milovníkem přírody, umění, moderny a tradice. Mám rád skvělou společnost a kvalitní mezilidské vztahy.

Chceš vědět, když v.kovalcik přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.