26.9.2022 10:51

Zdravý salát s bulgurem, lilkem a sušenými rajčaty

Docházejí vám nápady na zdravá a zároveň chutná jídla, která lze připravit jako plnohodnotný oběd či lehkou večeři? Vyzkoušejte tento bulgurový salát, jistě si ho oblíbíte!

Salát s bulgurem, sušenými rajčaty a lilkem patří rozhodně mezi zdravé recepty, ke kterým se budete rádi vracet. Pojďme se podívat, jak ho připravit.

Potřebovat budeme potřebovat asi 150 gramů bulguru, 2-3 dcl vroucí vody, 120 gramů čerstvého lilku, malou krabičku cherry rajčat, asi 5 kusů sušených rajčat, dvě lžíce olivového oleje, hrst nasekané petrželky, hrst rukoly, sůl a pepř k dochucení.

Nejdříve si připravíme bulgur. Ten vložíme do menšího hrnce, zalijeme vroucí vodou a necháme asi 10 minut vařit. Když mám hotovo, necháme bulgur ještě odpočívat v hrnci zakrytém pokličkou dalších 5 minut a následně jej necháme vychladnout.

Mezitím si nakrájíme lilek, cherry rajčata a sušená rajčata na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme lilek. Přidáme rajčata, chvíli promícháme a zasypeme bulgurem. Následně do salátů prohodíme ještě petržel, lístky rukoly a ochutíme solí a pepřem.

Tento salát lze připravit v různých variacích a ozvláštnit jej dalšími ingrediencemi. Výborně chutná například se sýrem feta nakrájeným na drobné kostky, nebo po přidání černých oliv. Přidat můžete i grilované papriky, ve fantazii se zkrátka meze nekladou a bulgurový salát může být pokaždé originál!

TIP: Tento bulgurový salát je skvělý také při keto dietě, zejména v jejích dalších fázích. Další tipy a recepty na keto obědy najdete v tomto článku.

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Odeslat správu
Copywriter na plný úvazek!

Chceš vědět, když MoniB přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.