Můj jihomoravský sen

"O mém nedávném snu, který se mi zdál. Týká se zdejší pohostinnosti a neobvyklé, dosud neobjevené, fauny, která jest mnohem rychlejší než můj mobil a fotoaparát."

Přijíždíme k jedné energeticky soběstačné chaloupce na jižní Moravě. Je to tady plné přátelské pohostinnosti. A já vidím náhodně kolem sebe živou havěť snad nových živočišných druhů, které se urychleně snažím vyfotit a zdokumentovat.

A tak fotím venku dlouhé hodiny, též v interiéru chalupy. Na pohostinnost zdejší rodiny často zapomínám, jen chci vynikající fotografické úlovky za každou cenu pro jeden světový vědecký časopis.

Někde kolem se plazil nějaký slepýš jakoby z nějakého moduritu, anebo pavouk kudlankovitý, též nějaký velký lišaj okáčovitý.

Dokonce nemám čas jít na večeři, když tvořím, ale má mise není úspěšná. Ta nová zvířata jsou moc rychlá, že ani já se svým mobilem a fotoaparátem na ně nestačím.

Nábytek v pokoji pro hosty úplně mnou v nepořádku, slabou útěchou je snad nález mrtvé myšičky v kýblu na vodu, jež je zavalena myšími výkaly.

Hodiny ubíhají, a já vcházím do kuchyně, kde jest připraveno bohaté občerstvení. Jídla a pití, všeho dostatek, pohledy na bohatství úrody mě nutí zapomenout na mé nezdary ve fotografování zdejších mnohem rychlejších neznámých zvířecích druhů.

Václav Kovalčík, Zlín

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Žiji, tvořím, publikuji, vzpomínám. Doma a na zahradě pěstuji a fotím exotické rostliny, chovám agamu vousatou. Jsem milovníkem přírody, umění, moderny a tradice. Mám rád skvělou společnost a kvalitní mezilidské vztahy.

Chceš vědět, když v.kovalcik přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.