28.8.2022 08:20

Uvažujete o koupi domácího laserového odstraňovače chloupků? Lepší je investovat do ošetření tím profesionálním

Holení klasickou žiletkou je sice levným a rychlým způsobem, jak se chloupků zbavit, nicméně za pár dní se ukážou zpátky. Co takhle mít hladkou pokožku na velmi dlouhou dobu?

Je také vaším cílem mít krásnou pokožku bez otravných chloupků o přemýšlíte, zda bude laserový odstraňovač chloupků dobrá investice? Lepší než klasický epilátor? Jedná se přece o moderní zařízení, které vám v mnohém usnadní život. Ovšem možná bude lepší s nákupem trošku počkat.

Ne každý laserový odstraňovač chloupků vás zbaví ochlupení dokonale

Možná jste slyšeli o tom, že pomocí laseru se zbavíte chloupků navždy. Ano, teoreticky je to možné, ale je v tom háček. Ne každá laserové technologie toto dokáže. Od přístrojů, které jsou určené pro domácí použití, tento výsledek neočekávejte. S těmi profesionálními je to však jinak. Vše se totiž odvíjí od technologie.

Lasery určené k domácímu využití používají IPL technologii

IPL je zkratkou pro anglický název „intensive pulse light“ nebo-li intenzivní pulzní světlo.

Funguje tak, že světlo paprsku je pohlcováno melaninem – barvivem, které se nachází v chloupcích. Díky tomu se kořínek chloupku zahřívá a dojde k jeho dočasnému zničení.

Paprsek působí širokospektrálně a není tudíž tak precizní jako v případě novějších a vyspělejších diodových laserů, kde paprsek cílí velmi přesně.

V případě blonďatých nebo rezavých chlupů je úspěšnost IPL laseru o dost menší.

Na začátku je potřeba intenzivního ozařování pokožky. Ovšem i v tomto případě je vliv pouze dočasný a chloupky zase zpátky dorůstají.

Diodový laser je přesnější a dokáže vás zbavit ochlupení opravdu dlouhodobě

Chcete-li se však zbavit chloupků pohodně a dlouhodobě, zkuste zvážit ošetření lékařským diodovým laserem. Tyto profesionální lasery jsou k pokožce velmi šetrné, ovšem zároveň dokáží zajistit eliminaci chloupků na několik měsíců až let. Dokonce ani ty světlé nejsou pro ně nejsou problém. Je však důležité vyhledat vždy certifikované pracoviště se zkušeným personálem s potřebnými zkouškami.

Proč upřednostnit ošetření lékařským laserem před tím domácím

Jedná se o mnohem účinnější a efektivnější řešení.

Moderní lékařské lasery jsou velmi přesné a tudíž opravdu cílí na cibulky chloupků, které dokáží s velkou přesností eliminovat dlouhodobě.

Díky větší citlivosti si dokáží poradit i s opálenou pokožkou nebo světlými chloupky.

Jelikož se jedná o lékařské zařízení, může ošetření provádět pouze osoba se zdravotnickým vzděláním a patřičným certifikátem. Pro vás to má výhodu toho, že máte jistotu použití značkového přístroje v rukách školeného a zkušeného personálu. A ten najdete jen na klinikách plastické chirurgie. Kosmetické salony většinou tyto vysoce výkonné “laserové odstraňovače chloupků” používat nemohu.

Bojíte se bolesti? I zde lékařský laser vyhrává nad tím domácím

Lékařský laser je vhodný pro lidi, kteří mají zvýšený práh bolestivosti nebo se bolesti prostě jen bojí. Pro maximalizaci pohodlí klientů totiž přístroje disponují chlazením ošetřované pokožky. S tím u domácích laserových zařízení počítat nelze. U velmi kvalitních klinik se můžete ještě setkat s dalšími nadstavbami pro zmírnění nepříjemných pocitů jako jsou ještě efektivnější možnosti chlazení, které pokožku dokonale znecitliví.

Profesionální ošetření laserem je nejefektivnější cestou s nejdéle trvajícími výsledky

Pro trvalou eliminaci chloupků je potřeba je zasáhnout v určitém stádiu růstu. Počítejte tím, že sezení bude nutno párkrát zopakovat. Trpělivost se však vyplatí, protože po absolvování celého cyklu, se chloupky neobjeví po mnoho měsíců skoro až roků. Na udržovací sezení je potřeba dorazit maximálně jednou za rok až dva. A to je docela dobrý výsledek i investice, nemyslíte?

A jak na toto pohlížíte vy? Také vás už zbavování se pořád dorůstajících chloupků otravuje?

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Odeslat správu
Copywriter na plný úvazek!

Chceš vědět, když MoniB přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.