Využíváte své auto naplno? Nezapomeňte na střešní boxy a nosiče kol či lyží

Možná si říkáte, že se do vašeho automobilu vejde prakticky všechno, co potřebujete. Třeba to tak ale ve skutečnosti není.

Jak v zimě, tak i v létě potřebujete mnohé vybavení, které rozhodně jen tak do klasického úložného prostoru auta nedáte. V zimním období se vyplatí pořídit střešní box a v létě nosiče na kola. My se v následujících řádcích podíváme, co všechno je zapotřebí před výběrem správného zařízení promyslet. Alternativ je poměrně hodně.

Střešní boxy v mnoha variacích

V první řadě je zapotřebí pořídit střešní nosiče. Jinak na střechu samotný box nedokážete upevnit. Disponuje takzvanými U profily, jež se montují právě na příčníky. Co se týká samotných střešních boxů, vybírat se jednotlivé variace vyplatí hlavně podle velikosti. Jakousi klasiku na menší předměty představují kratší a vyšší střešní boxy. Pojmou hlavně zavazadla. Na zimu se vyplatí zakoupit box delší. Právě ten je určen na lyže či snowboardy. Určitě si předem zjistěte objem daného boxu udávaný v litrech. Budete tak vědět, kolik párů lyží se dovnitř vejde. Někdy není problém uskladnit do boxu i lyžařské boty a další vybavení pro tento zimní sport. Důležitý je při výběru boxu také materiál, z něhož jsou vyrobeny.

Nosiče kol

Možná se vám to zdá daleko, ale léto přijde a vy byste měli být připravení. Výbornou volbou je bezesporu nosič kol na tažné zařízení. Právě on dokáže pojmout až několik kol, která nebudou nijak zavazet. Výlety na kolech jsou kouzelné a v současnosti není problém převážet také elektrokola. Ta jsou o něco těžší než klasická kola, a tak se vyplatí sledovat nosnost nosiče.

Nosiče lyží

V případě nosičů lyží je zapotřebí počítat také se střešními příčníky. Na ně se tradičně montují klipy, do nichž vložíte několik párů lyží a snowboardy. Jinak není problém vsadit také na střešní box. I do něj se vejde spousta lyží. Dát je sem navíc můžete i s lyžáky a dalším vybavením.

Nemáte tažné zařízení? Nechte si jej namontovat

Zima je také dobou, kdy máte čas popřemýšlet třeba právě o tažném zařízení. To se může hodit nejen na kola, ale také pro připojení obytného přívěsu. Auto pak využijete naprosto skvěle i pro kempování. Tažné zařízení není drahé a autorizovaný servis si poradí.

Zdroj náhledového obrázku:

Sergey Novikov / Shutterstock.com

Text je součástí Refresher blogu, není redakčním obsahem. Administrátory můžete kontaktovat na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Odeslat správu

Chceš vědět, když Martin Pružný přidá nový blog?

Zadej svůj mail a dostaneš upozornění. Kdykoliv se můžeš odhlásit.